От Демократи за силна България призоваха всички партии и организации, изповядващи антикомунистически ценности, да приканят своите членове и симпатизанти да подкрепят протестите срещу президента Първанов заради агентурното му минало и да се присъединят към подписката за неговата оставка.

„Това е изключително важно за България - ние сме единствената посткомунистическа страна, която има за държавен глава агент на репресивния апарат на комунистическия режим. Това е срамно." - коментира председателят на столичната организация на ДСБ Атанас Атанасов.

Той коментира, че се радва на тази инициатива на гражданското общество, което трябва да окаже натиск върху Първанов заради принадлежността му към бившата Държавна сигурност.

Д-р Петър Москов, член на националното ръководство на ДСБ определи протестите пред президентството като самоорганизиране на гражданското общество срещу нещо, което е очевидна  гавра с принципите на демокрацията.

Той допълни, протестите не са обсъждани нито в националното ръководство, нито на каквото и да е ниво в тъмносинята партия.

„Лично аз съм до известна степен резервиран доколко политически партии би трябвало да застават начело на граждански инициативи." - кометира Москов.  

Единствено ако самите граждани, участващи в протеста, припознаят ДСБ като своето парламентарно представителство, партията би се ангажирала с инициативата им, категорични са от партията.  

Тъмносините не коментираха въпроса с евентуален импийчмънт на президента Първанов.

„Много ми е рано да ставам конституционен съдия", заяви Атанас Атанасов.