На този етап са два вариантите за провеждането на избор на нов председател на БСП. Това ще бъде първия път на пряк избор в партията.

Отчетно-изборната кампания, която стартира през февруари месец, беше спряна заради въвеждането на извънредно положение в страната. Самото то беше удължено и към момента е с валидност до 13 май. Два са вариантите за възстановяване на процеса по избор в БСП.

Първи вариант: конференциите на общинските (районните) и градските съвети да се проведат в периода от 14 до 25 май 2020 г., а прекият избор на председател на БСП да се проведе на 21 юни 2020 г. първи тур.

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Гергов да избере в кой отбор играе

Вторият вариант отлага избора на председател за 20 септември, въпреки че конференциите на общинските (районните) и градските съвети трябва да приключат до края на месец юни.

След отмяна на извънредното положение и отпадане на забраната за събиране на едно място на повече хора Изпълнителното бюро на БСП ще свика заседание на Националния съвет за вземане на решение по двата варианта, съобщават от пресцентъра на БСП.

Припомняме, че миналата седмица председателят на пловдивските социалисти Георги Гергов предизвика скандал в редиците на червените освен с одобрението си за работата на правителството, и с напомнянето си, че Корнелия Нинова е лидер с мандат до 7 май

Красимир Янков: БСП да върне ролята си на лидер на общественото доверие

Красимир Янков: БСП да върне ролята си на лидер на общественото доверие

Червеният депутат предлага платформа за демократичен социализъм

Припомняме, номинациите за лидер на БСП са: Корнелия Нинова - 31; Кирил Добрев - 13; Калоян Паргов - 6; Красимир Янков - 6; Костадин Паскалев - 6; Янаки Стоилов - 5; Георги Гергов - 5; Драгомир Стойнев - 3; Валери Жаблянов - 3; Сергей Станишев - 2; Михаил Миков - 2; Деница Златева - 2; Жельо Бойчев - 2; Борислав Гуцанов - 2; Георги Свиленски - 1; Иван Ченчев - 1; Явор Гечев - 1; Георги Пирински - 1; Лъчезар Костов - 1; Станислав Павлов - 1 и Атанас Мерджанов - 1.