Според евродепутата Ангел Джамбазки България показва две линии на политика спрямо Северна Македония. Той направи своя коментар при откриването на паметник на Васил Левски в кюстендилското с. Николичевци, съобщи БНР.

Политиката на новото правителство спрямо Северна Македония е колеблива, смята евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки:

"Сериозни колебания има. Има две линии на политика. Едната линия е политиката на президента, която би трябвало да бъде според нас, подкрепена, защото тя стъпва на здравата българска позиция.

ВМРО предлага България и Северна Македония да направят федерация

ВМРО предлага България и Северна Македония да направят федерация

Ние имаме общо историческо и културно наследство

Другата политика, която изразява министър-председателят, е политика на отказ от защита на националния интерес в сферата на историята, от оставяне настрана на важните въпроси, не само историческите.

Всъщност най-важните въпроси са въпросите за правата на българите в Македония, а ни залъгват с хипотетични огромни бизнес връзки, след като пуснаха един самолет да лети празен в двете посоки, който ние ще го платим, всеки един от вас".

Джамбазки е изцяло критичен към кабинета по това доколко изпълнява обещанията си за промяна:

Проф. Ангел Димитров: Определени среди в РС Македония крият ключа към ЕС

Проф. Ангел Димитров: Определени среди в РС Македония крият ключа към ЕС

Всеки опит да бъде прекъсната работата на съвместната историческа комисия е жест на недоброжелателност

"Ако под промяна са разбирали да се вдигне цената на всички битови, комунални стоки и услуги, не съм убеден, че българските граждани искаха тази промяна, а поведението на правителството е колебливо, несигурно и не взима никакви разумни и нормални мерки, каквито дори им предлагаме, нищо, че сме опозиция. Питаме ги, да вземат, да направят каквото трябва, например да замразят цените на тока, например да свалят ДДС-то върху електрическата енергия".