"Македонизмът е политическа теза, той е измислен от сръбския външен министър Новакович като антитеза на българското население в Македония, защото не могат да кажат, че тези хора са сърби. Това е един от най-големите антинационални проекти в историята." Това заяви пред bTV евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според Джамбазки от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има само един народ - българският народ. Народът ни обаче е разделен в различните държави по думите му.

Джамбазки: Македония е българска, гърците нямат основание за протест

Джамбазки: Македония е българска, гърците нямат основание за протест

Протестите са натиск към Ципрас

Евровоеводата е категоричен, че в Македония има хора, които се самоопределят спрямо македонската националност. Мнозинството обаче пазели българските си корени.
Джамбазки даде и пример - роднините на министър-председателя на Македония Зоран Заев управляват община Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков бил втори братовчед на Заев.

По думите на евродепутата още с признаването на Македония под това ѝ име България е приключила въпроса за названието на страната. За гърците пък темата била важна заради българското население на юг от Беласица.

Във връзка с вътрешнополитическите въпроси Джамбазки коментира, че правителството със сигурност ще издържи, поне до изборите за Европейски парламент, които ще се проведа през пролетта на 2019 година.

Борисов усеща позитивен резултат от Договора с Македония
Обновена

Борисов усеща позитивен резултат от Договора с Македония

Чества със Заев в Благоевград 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Той тълкува още, че разправиите в малката коалиция "Обединени патриоти" понякога дразнят, но все пак било по-добре да има скандали на висок тон, отколкото забиване на нож в гърба.