Евродепутатът Ангел Джамбазки отказва да прави една и съща грешка два пъти или както той сам се изрази - "Тази мотика сме я настъпвали и ние. Знаеш какво ще се случи - тя ще те удари по носа." Позицията на Ангел Джамбазки се отнася както за явяването на Обединените патриоти на евроизборите, така и по отношение на последния скандал сред управляващите - имотния скандал в ГЕРБ и фигурата на Цветан Цветанов.

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

Нямало нищо лошо в предсрочни избори, смята политологът

Според Джамбазки няма никакви причина Обединените патриоти да не се явят заедно на изборите, като така ще имат възможността да изпратят повече от един представител в Европейския парламент. Представителят на ВМРО не пожела да коментира в детайли думите на Валери Симеонов, че му е писнало да играе ролята на храст.
Като цяло Джамбазки смята, че всички партии в момента се надпреварват да загубят изборите и то с вътрешни скандали. Това се отнася и за ОП и ГЕРБ.

Според Джамбазки всеки един политик, включително Цветан Цветанов, трябва да понесе своята политическа отговорност при едни такива постъпки. Евродепутатът не може да разбере какво налага в момент, в който си на изборна длъжност, да прави успешни имотни сделки.

Подобен скандал разклаща ценностите и доверието в политическата система. Такива постъпки вредят на цялата политическа система, това е щета за всички, те внушават на хората, че политиците, които избират, решават лични, собствени проблеми, а не проблеми на обществото, заяви Ангел Джамбазки.

И в този си свой коментар войводата употреби израза за мотиката, подчертавайки, че Цветан Цветанов влиза в такъв скандал за втори път.

Събра се малък коалиционен съвет - без Симеонов

Събра се малък коалиционен съвет - без Симеонов

Трябва да стане ясно дали Обединени патриоти ще се явяват заедно или самостоятелно на евроизборите