Къде е ходил директорът на Фонд "Култура" Сава Драгунчев с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за поредния скандал с директора на Национален фонд "Култура" е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Сава Драгунчев. Те са от 29 март и са публикувани във "Фейсбук", на тях ясно се вижда, че той се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет.

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания, съобщават от ВМРО.

Българският евродепутат задава въпроси:

- Къде отива директорът на Национален фонд "Култура" и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

- Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Припомняме, че в интернет вече изтекоха записи, които сочат, че над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата - фондация "Сингъл Степ". Парите са дадени по програмата "Възстановяване и развитие на частни културни организации" в категорията "Културно предприемачество".

Вчера Сава Драгунов обясни финансирането на проект с думите: "В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме".