"Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да започне незабавно." Това заяви пред БНР евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му има беззаконие по отношение на битовата, етническата и циганската престъпност, както и нежелание на властта да си върши работата.

"Никой не иска да се занимава с тях. Ако не стане обществено напрежение, каквото става заради безобразно поведение, тогава се размърдват и започват да си вършат работата", изтъкна Джамбазки.

Според него другата страна на монетата са "момчетата с бухалките".

Томислав Дончев: Държавата не трябва да бяга от час

Томислав Дончев: Държавата не трябва да бяга от час

В Габрово той заяви, че с гняв и протести нищо няма да се реши

"Те не изразяват общественото мнение, даже според мен пречат. Всички, които са виновни за провала на циганската интеграция, сега ще сочат тези и ще казват - те и другите са такива", отбеляза евродепутатът.

Джамбазки заяви, че след като се прибере от Брюксел има намерение да отиде в Габрово и да говори с хората.

"Появата на който и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито насаждане на напрежение, нито търсене на политически дивидент", изтъкна той.

Според него трябва да се потърси прокуратурата заради това, че лицата бяха освободени без обвинения и прибрани отново, чак след като беше разпространено видеото.

"Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат", предупреди още Ангел Джамбазки.

Сблъсъци и ранени на многохиляден протест в Габрово
Обновена

Сблъсъци и ранени на многохиляден протест в Габрово

Побой над продавач от трима роми доведе до напрежение сред населението