Преференциите остават, но се лишавали от права българи зад граница. Това е позицията на ДПС за намерението на Мая Манолова да сезира Конституционния съд за Изборния кодекс.

Бяха отнети конституционните права на български граждани, които живеят в страни извън ЕС, заяви Джейхан Ибрямов. Тези изменения засягали сънародниците ни във Великобритания, Турция, САЩ, Канада, Македония и Молдова. Вчера станахме свидетели именно на това как чрез различни изборни технологии и хватки ние отнехме правото да гласуват, недоволен е депутатът от ДПС.

Той поясни, че нямало сговор между ГЕРБ и ДПС. Напротив, според Ибрямов, сговорът бил между ГЕРБ и БСП, защото те било заедно с потъпкването на права на български граждани, като им отнели правото да гласуват.

ДПС също така за поредна година се обявява против провеждането на Луков марш. Според Джейхан Ибрямов идеолог на този антихуманен и фашистки марш е ВМРО. МВР ще направи всичко възможно да отмени, ако има правни основания, обясни той като поясни, че такъв отговор е получил от силовото ведомство. Според разпоредби с НК проповядването на подобна идеология и организирането на подобно събития незабавно трябва да се забранят.

Партията внесла проект парламентът да се обяви срещу надигащия се неофашизъм, но нито една комисия в законодателния орган не е обърнала внимание.