Празна реч, приспа аудиторията, не чухме нищо ниво. Така съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов коментира първата реч на президента Румен Радев при встъпването му в длъжност.

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Българите искат личности в парламента, критичен Радев още в първата си реч

Имате една седмица, се обърна новоизбраният президент към депутатите

Симеонов каза още: "След като държи една 20-минутна реч, изпълнена с глупотевини и с празнословия, нормално е да има реакция, когато той пак така самонадеяно заявява - аз съм човек на делата, а не на думите, с което всъщност опроверга собственото си поведение. Нищо не сме казали, просто се засмяхме. То не беше смешно - жалко беше". Според него с репликата си "остава ви седмица" Радев е изразил арогантност, надменност, пренебрежение към законно избрано Народно събрание.

Валери Симеонов заяви, че са щели да останат до края на речта, ако не са били провокирани. "Не е добре да се насажда в обществото впечатлението, че ние сме президентска, а не парламентарна република. Най-висшият орган е парламентът. Да бъде така добър да уважава това Народно събрание, независимо, че то ще работи още кратко време", коментира Симеонов.

Той изтъкна, че Радев си е позволил една пренебрежителна реплика. Според патриота, още в началото на речта си Радев поставил народните представители на последно място. "Трябваше малко повече уважение да прояви."

"Това ще го преглътнем, както ще преглътнем този фалстарт, с който започва и ще му дадем сто дни - да видим всички тези недъзи, които изброи как ще ги пребори по същество", каза още патриотът.

Валери Симеонов бе категоричен, че хората са искали да чуят приоритетите на президентската институция. Той посочи, че сме чули само общи констатации и нито една добра дума за Народното събрание за тези две години.

Валери Симеонов обобщи казаното от президента в първата му реч - като че животът започва от Румен Радев, започва от днешния ден, гледайте сега какво ще стане - е хайде да видим какво ще стане.

"Речта бе тотално сбъркана, тя бе в негативен план, черногледа, констатираше само негативи, не се чу какво ще прави президентската институция", посочи още съпредседателят на ПФ.

Патриотът сравни речта на Радев с вестник Работническо дело от преди 10-ти ноември. "Това сме го чели", констатира Валери Симеонов.