На днешното представяне на политическата платформа на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент първи на сцената излязоха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на СДС Румен Христов. Цветанов бе категоричен, че управленските приоритети щели да се припокриват с европейските.

Силата на нашата платформа е в това, че показваме, че нашите приоритети се припокриват с тези на ЕНП, подчерта председателят на предизборния щаб на ГЕРБ. Той се похвали с европредседателството ни. Ще покажем европейското лице на България, закани се Цветанов.

ГЕРБ се свива до твърдото си ядро

ГЕРБ се свива до твърдото си ядро

Според Медиана "Апартамент гейт" стимулира активността на евроизборите

Снимка 418104

Източник: БГНЕС

Нашата платформа е прекрасна и е тази, която ще привлече най-много избиратели. Това коментира лидерът на СДС Румен Христов при представянето на политическата платформа на ГЕРБ и СДС за евровота.

Нямам съмнение, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа, въпросът е тя да стигне до българските избиратели, за да може те да направят информиран избор, смята той. Това, което трябва да се случи в Европа, е важно, затова смятам, че нашата платформа е тази, която ще привлече максимално много избиратели, убеден бе синият водач. Пожелавам на този прекрасен отбор успех и нека да се поздравим с победа, поиска той.

"Отборът на ГЕРБ излизаме с ясни резултати. Бъдещето на Европа е цифрово, но то започва тук и сега". Това заяви еврокомисарят и водач на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел по време на събитието. Габриел се обяви за защита на личните данни.

"Европа ни чува" е мотото на ГЕРБ за евроизборите

"Европа ни чува" е мотото на ГЕРБ за евроизборите

Според Цветанов слоганът съответства на направеното от партията през годините

Снимка 418103

Източник: БГНЕС

Цифровите умения стоят за нас най-високо в дневния ни ред, изтъкна тя и посочи, че цифровите умения са много важни. Габриел се закани да се бори с фалшивите новини.

На събитието стана ясно, че герберите ще се борят за инвестиции в цифровата инфраструктура и ще работят за свързаност със съседите ни. Габриел иска страната ни да е цифров лидер. Евродепутатите ще работят за намаляване на роуминга на ЕС и Западните Балкани.

Всичко, което е незаконно офлайн, трябва да бъде незаконно и онлайн, коментира още Габриел. Цифровите умения стоят най-високо за нас в дневния ни ред, защото съвсем скоро над 90% от работните места ще изискват такива, а днес над 40% от европейските граждани нямат такива, каза тя. Затова и основен приоритет остава киберсигурността.

Герберите ще се борят за ясни и етични правила за изкуствения интелект, изграждане на европейски супер компютър от световна класа, дигитализация на културното наследство.

Новината, че след 2022 г. европейските пари за България ще спрат, е фалшива, средствата дори ще се увеличат, включи се и колегата й Андрей Новаков. По думите му европейският бюджет много прилича на семейните финанси. От европарите България ще получи малко над 14 ммлрд.евро.

Всеки човек, който има нужда от европейско финансиране, ще го получи, категоричен е Новаков.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ