"Европа ни чува" - с това мото от ГЕРБ тръгват за победа на предстоящите избори за Европейски парламент.

Със слоганът "Европа ни чува" ГЕРБ искат да покажат на хората, че само подкрепяйки силната листа на ГЕРБ за евродепутати, от партията могат да си гарантират, че ще бъдат важна част от новия европейския ред.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков посочи, че за ГЕРБ представянето на основното послание е важна част от политическата кампания.

Слоганът не се възприема като красиво обещание, а като оценки на времето и конкретни предизивкателства, които стоят пред българското общество, подчерта Герджиков. 

По думите му слоганът трябва да даде оценка накъде трябва да продължи развитието на България.

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК

Очакват Вебер да замени Юнкер

Герджиков вярва, че българските граждани знаят, виждат и оценяват, че политиката на ГЕРБ, че тя е насочена към това заедно да градят България. Според него Европа е солидарна, помага ни, но не дава даром. Всеки проект трябва да бъде изпълнен спрямо строгите критерии на европейските институции, с което трябва много работа на ниво държавно управление, изтъкна шефът на СОС.

"Европа чува хората, които имат какво да кажат и които имат ясна представа на кого да вярват като национална икономика, като развитие на обществото и като обединена Европа", категорично заяви Елен Герджиков.

Със слогана от ГЕРБ могат да си гарантират, че България не е само бенефициент, който получава средства, а вече партията е донор на идеи, равностоен и равноправен партньор в Европейския съюз с ясна позиция за бъдещето на Европа. Според него партията остава вярна на традицията си да не прави агресивна реклама и всичко, което бъде изхарчено в рамките на предизборната кампания, ще бъде отчетено надлежно.

Той припомни, че на предишните европейски избори България е била управлявана от правителството на Пламен Орешарски.

"За по-малко от година България загуби част от позициите си в Европа и много от европейските фондове бяха спрени", захапа Герджиков опозицията. Тогава ГЕРБ са казали пред избирателите си, че България няма време за губене.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ГЕРБ ще се борят за силна и обединена Европа с другите си коалиционни партньори.

Той припомни, че през миналата седмица е било подписано споразумение с "Обединени земеделци" и благодари на всички младежи от ГЕРБ за всичко направено, с което партията може да се представи успешно на европейските избори.

ГЕРБ приобщи и земеделци

ГЕРБ приобщи и земеделци

Двете партии подписаха споразумение за подкрепа на евроизборите

По думите на Цветанов винаги, когато ГЕРБ правят подготовката си за изборите, се стремят слоганът да съответства на направеното от партията през всички им години на управление.

Вторият в ГЕРБ припомни успехите на всички евродепутати на партията, с което е сигурен, че те ще защитават интересите на България и на българските граждани и в следващия Европейски парламент.

Цветанов похвали работата и на премиера Бойко Борисов в областта на перспективата на Западните Балкани по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Той е убеден, че има много възможности и надежди за България да се обединят всички политически партии, които участват в европейската кампания. Той настоява да се подпише един меморандум върху, който да се гради платформа за България в ЕП и във всички европейски институции.

"Гласът ни се чува и най-важното е, че Европа ни чува", завърши Цветанов.

Следващата неделя ГЕРБ ще представят платформата си за предстоящата европейска кампания. Тогава ще стане ясно какво ще правят евродепутатите и как ще защитават България на европейската сцена.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ