ГЕРБ и "Обединени земеделци" подписаха официално споразумение за взаимна подкрепа на предстоящите европейски избори в подкрепа на демократичното развитие на България.

Припомняме, това е второто споразумение за подкрепа на евролистата на ГЕРБ след това със СДС и е своеобразен отклик на апела на президента на ЕНП Жозеф Дол за обединение на партиите вдясно.

На днешната среща Цветан Цветанов увери, че сътрудничеството между двете партии ще продължи и по места.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

От своя страна лидерът на "Обединени земеделци" и бивш евродепутат Петя Ставрева заяви, че винаги са работили за консолидация на партията в европейското пространство.

"Взехме решение да подкрепим листата на ГЕРБ. За земеделците е важно, че обединението прави силата", каза още тя, изразявайки увереност, че това е крачка към бъдеща победа на предстоящите европейски избори.

Ставрева изтъкна и че политическото партньорство между двете партии е започнало още през 2007 г.

ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци декларират, че споделят общите цели, принципи и политика на Европейската народна партия и ценностите на Обединена Европа.

ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци се споразумяха за следното:

  1. Като отчита новите предизвикателства пред Европейския съюз и призива за единство от председателя на ЕНП г-н Жозеф Дол, ПП Обединени земеделци подкрепя кандидатите от листата на ПП ГЕРБ за членове на Европейския парламент на предстоящите европейски избори на 26 май 2019 г.
  2. Включване на експертния потенциал на ПП Обединени земеделци по европейски и национални политики в подкрепа на демократичното развитие на България в Обединена Европа.
  3. ПП ГЕРБ и ПП Обединени земеделци ще продължат политическото си партньорство и за предстоящите местни избори с осигуряване на възможности за допълнителни споразумения по места.
  4. Сътрудничеството и взаимодействието между двете политически организации се осъществяват от упълномощени от председателя на ПП ГЕРБ и председателя на ПП Обединени земеделци лица.