От ГЕРБ очакват Манфред Вебер да бъде новият председател на Европейската комисия. Такъв коментар направи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти, след като внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите на партията за регистрация за европейските избори.

По думите на Цветанов се е превърнало в традиция и стандарт ГЕРБ да внасят първи регистрацията за изборите. Той се надява, че с днешната подкрепа на демократичната общност ще се открои, че Европейската народна партия (ЕНП) и Манфред Вебер ще бъдат председатели на Европейската комисия.

В рамките на два дни от необходимите 2 500 подписи от ГЕРБ са събрали 47 200 и то само за ден и половина. Проверката, която ще бъде направена за регистрация ще бъде факт след само няколко дни и часове, убеден е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ е на мнение, че всяка една предизборна кампания си има своите компроматни сценаристи, но е убеден, че това, което се случва в страната работи само срещу тях.

Цветанов настоява да се покажат какви са евродепутати на ГЕРБ, защото това, което трябва да се направи, е да се "обединят усилията ни, за да може гласът на България да бъде чут силно в европейските институции". Цветанов е сигурен, че ГЕРБ ще имат необходимата подкрепа, за да може да изпратят най-много евродепутати, които да подкрепят ЕНП.

Цветанов отказа да коментира имотните сделки с думите, че иска България да има политики и политици, които да дават повече позитивни нотки, а не да се върви към конфронтация.

"С конфронтация никой не е успял нито в личен живот, нито в политически план", категоричен е вторият в ГЕРБ, като допълни, че тяхната евролиста е най-компетентната и най-знаещата.