Дарин Георгиев обяви края на политическа партия "Величие". Това стана след официалния разпад на парламентарната група, обявен и от трибуната на Народното събрание. Партия "Величие" бяха изненадата на последните избори, постигайки резултат и то над 4%, за да влязат за първи път в НС няколко месеца след учредяването си изобщо като партия.

Дарин Георгиев е бил сред "затворените" депутати от Ивелин Михайлов в "Исторически парк". Така и не стана ясно обаче точно къде са били затворени без телефони и външен достъп - в плевня, в мазе или другаде.

Това е процес, който до последно се опитах да предотвратя, сподели пред медиите той, като поясни, че не е човек, който лесно се плаши и всъщност бил и отишъл там, за да пази да не се случи нещо на другите.

Николай Марков можел и без "Величие", но няма да се оттегля

Николай Марков можел и без "Величие", но няма да се оттегля

Най-голямата му житейска грешка се казвала Ивелин Михайлов

Дарин Георгиев обеща "много интересни неща".

Съдбата на "Величие" определил човекът зад кулисите, а на искане да бъде по-конкретен и да говори с имена, депутатът отговори "Членът", явно намеквайки за Ивелин Михайлов, който се представя за обикновен член на "Величие", докато други го наричан идеолог.

Тепърва обществото щяло да разбере какъв човек е Ивелин Михайлов. Какво се е случвало във "Величие" и в историческия парк не било за пред хората, а компетентните органи трябвало да се произнесат. Дали исторически парк е пирамида щели да се произнесат компетентните органи.

Но хората около Николай Марков ще продължават да работят според възможностите си. Кой кого е последвал тепърва стане да стане ясно. Георгиев каза, че хората около Марков ще се явят на очертаващите се поредни предсрочни парламентарни избори, но с друга партия. Няма как да се продължи с тази партия, по думите на Георгиев. Това е краят на ПП "Величие", категоричен бе депутатът, но настоя, че те няма да отстъпят от обещанието си пред хората.

Малко след това и напусналите "Величие" депутати дадоха брифинг в парламента, където изложи мотивите за решението си да напуснат ПГ - повечето от тези мотиви са разрив между тях и ръководството.

Красимира Катинчарова изброи - противоречивото поведение на Николай Марков, разминаване между думи и дела, неспазване на уговорки и предварително уговорени позиции, но и липса на позиции по ключови позиции и принципи на ПП "Величие", както и липса на действия - "вместо да заявим присъствие, изпращаха се ефрейтори, вместо генералите". Самите позиции на т.нар. партия "Величие" все още не са ясни, а и Катинчарова не ги посочи. Напусналите членове на ПГ, с което и разтуриха самата група, посочиха, че са обидени от постове на Николай Марков в социалните мрежи.

Катинчарова посочи, че знаят че са различни, че предизвикват смут, но и ПП "Величие" наистина е различна.

Николай Марков: И парламентът, и "Величие" се управляват отвън

Николай Марков: И парламентът, и "Величие" се управляват отвън

Депутати от партията били във финансови схеми