Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов предупреди за възможно разпадане на парламентарната група на формацията, съобщава БНР.

Това се случи, след като вчера групата гласува единодушно против предложеното правителство от ГЕРБ.

"Ако нашите депутати не могат да махнат Виктория Василева и полковник Марков, ще разпуснат парламентарната група, за да могат да работят отделно като независими депутати, защото може да свършим работа, иначе цялата работа се забива", обясни Михайлов пред симпатизанти в Разград.

Освен оставките на председателя на парламентарната група Николай Марков и на Виктория Василева, заместник-председател на Народното събрание, Михайлов иска и оттегляне на заместник-председателя на групата Дарин Георгиев.

Николай Марков няма да участва в срещи, организирани от "Величие"

Николай Марков няма да участва в срещи, организирани от "Величие"

Целите на "Величие" не са партийни

Тази сутрин пък във Фейсбук Марков определи днешния ден като "ден на изпитание".

"Предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците, като всички нас да решават. И да съдят. Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават", написа той.

Припомняме, във вторник Ивелин Михайлов заяви, че Николай Марков го е заплашвал с "физическо унищожение". Според него Марков и депутатката Виктория Василева заплашвали членовете на партията с унищожение, ако не подкрепят Марков за лидер.

По-късно през деня Михайлов даде и бригинг, в който каза, че товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и да не е ясно има ли машинист в локомотива, като подчерта и че в един влак едни се качват, а други слизат - явно намек към депутата Николай Марков, че се разделят.

В отговор вчера Николай Марков обяви, че прекратява участието си във всички срещи с обществеността, организирани от партията.

Скандали, записи и заплахи за убийство разтърсват младата партия "Величие"

Скандали, записи и заплахи за убийство разтърсват младата партия "Величие"

Парламентарната група на партията е напът да се разпадне