На редакционната поща на News.bg бе получено имейл от ПП "Български възход", подписан от Надежда Самарджиева, депутат и зам.-председател на Народното събрание. Надежда Самарджиева бе част от делегацията на Министерство на културата в Скопие по повод откриването на нов адрес на Българския културен център и явно текстът й е реакция от нейна активност.

Поради спецификите и особеностите на текста редакцията на News.bg го публикува без никаква редакторска намеса.

Моята молитва

Братя и сестри,

ЗАЩО?!ЗАЩО?!ЗАЩО?

Защо една кръв, едно семейство, един род я докараха до тук? Защо една тънка червена линия, прекарана по парче хартия на хиляди километри, раздели дете от майка и баща, брат от брата и сестра? Защо липсата на една буква в набора на пишеща машина вля толкова злост, омраза и отрова във вените на общия ни единен организъм?

Тези въпроси си ги задавам аз, ТАЗИ, на която РОДЪТ е оттук, кръвта във вените ми същата като тази на предците ни и е пропила всяка педя нещастна земя от Рая?

Divide et Impera - Разделяй и владей! Разкъсвай и консумирай! Това е, което Великите сили приложиха към нас. Изконсумираха ни като парче месо, като комат хляб, като бутилка отлежало вино. Срещу обещание за трохите и остатъците на плътта и кръвта ни в нашия род, се намериха канибали - и от двете страни на тънката червена линия. Намериха се слуги, РОДООТСТЪПНИЦИ, които в името на тези подаяния от софрата на "ВЕЛИКИТЕ", продадоха Род, Родина и семейство. ПРОДАДОХА МАЙЧИНОТО СИ МЛЯКО, С КОЕТО СА ОТКЪРМЕНИ И ОТГЛЕДАНИ!

Заради келепира, печалбата и всички земни блага продадоха душата си и станаха ортаци на дявола само и само да са под трапезата, да са до остатъците, до помията на "ВЕЛИКИТЕ".

Откриха новата сграда на културно-информационния ни център в Скопие

Откриха новата сграда на културно-информационния ни център в Скопие

Минеков: Културата е онзи мост, чрез който можем да отправим поглед към общо бъдеще

Братя и сестри,

Обръщам се към вас - моите братя и сестри, от двете страни на линията, наречена граница: Докога ще позволяваме? Докога ще им позволяваме да ни консумират и употребяват?

Дошло е време ние, истинските жители и стопани на тази земя, да пратим цялата тая измет там, където й е мястото - на бунището на историята!

Дошло е време на обединение, на единение, време за събиране на родове, семейства, братя и сестри!

Времето и познанието са изключителен прерогатив на Бога и на нас, простосмъртните не ни е дадено да влияем на тях. Не знам дали имаме секунда, минута, час, ден или години? Знам само, че Бог ни дава поредната възможност, шанс да изтрием тази ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ, разделяща ни от живота и смъртта, разделяща ни от БЪДЕЩЕ И НЕ!

Братя и сестри,

За да имаме бъдеще, за да има на кого да оставим това парче от Рая, РАЗДЕЛИТЕЛНИТЕ ЛИНИИ СА ЗАБРАНЕНИ!!!

На всеки, който ви покаже разделителна линия, задайте въпрос:

Quid prodest - Кому е изгодно? Колко са ти дали от остатъците, за да ми говориш за разделителни линии? Какъв ангажимент към кого си поел, за да ни сепарираш и вливаш тази отрова?

Повтарям:

ВСЕКИ, КОЙТО И ДА Е, ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЛИНИЯТА И Я ЗАЩИТАВА, Е РОДООСТЪПНИК!!!ВСЕКИ!!!

Защо ви казвам всичко това?

Защото : "....дете майка оставя. МАЙКА ДЕТЕ НИКОГА!"

Аз съм майка и като такава със сърце и душа, на колене ви моля:

СПРЕТЕ БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА!!!

В името на Гоце Делчев и Яне Сандански, в името на СИНА МИ И СИНОВЕТЕ НА НАШАТА ЗЕМЯ!

ДА СПРЕМ ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА!

Надежда Самарджиева

Зам.-председател на Народното събрание от "Български възход"