"Който е влязъл с вота на избирателя, от съответната политическа сила, да бъде там. А ако реши да я напусне, поне да не може да създава нови парламентарни групи, защото това не е почтено към избирателя".
Това коментира депутатът от Синята коалиция Екатерина Михайлова, цитирана от БНР. По думите й, трябва да се прекрати политическото "номадство", на което до сега сме били свидетели.

"България има нужда от политическа стабилност, от работещ парламент, от изпълнителна власт, която да привежда законите в изпълнение. Народното събрание и отношението между властите - законодателна и изпълнителна най-вече, е много сериозен въпрос и в никакъв случай на него не трябва се гледа като на пазарлък и търговия", посочи още Михайлова.

Според нея, България има да свърши още много работа в областта "Правосъдие и вътрешен ред". По думите на Екатерина Михайлова, за да се случи това е необходим конструктивен диалог и преговори.

Тя потвърди думите на лидера на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов, че няма да се поставят условия за участие във властта. Единствените условия, които Синята коалиция ще си позволи да поставя, ще се отнасят за политиката на управление.

Михайлова съобщи още, че парламентарната група на Синята коалиция ще продължи да настоява на ръководни постове в 41-то НС и в правителството да не се назначават бивши сътрудници на Държавна сигурност.