Експертно правителство не е решение, трябва служебно правителство с ясен мандат за борба с корупцията. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за БНТ.

Според него не трябва да се допуска Борисов да успее да раздели протеста - това би било най-голямата грешка. Днес площадът трябва да покаже, че политическите различия нямат значение. "Голямата битка е против корупцията и против простащината в управлението. Това е истината - след назначаване на служебно правителство и обявяването на следващите избори, битката за участие активно в политическия живот е вторият въпрос", коментира Румен Петков и допълни: "Не трябва да допускаме днес да бъде роен протестът, защото това роене деморализира и демотивира хората и обслужва само интересите на шайката."

БСП и АБВ зоват симпатизантите си на протест

БСП и АБВ зоват симпатизантите си на протест

Младежите от АБВ отново пишат до депутатите

Петков припомни, че АБВ с аргументи в 6 точки иска отдавна оставката на главния прокурор. Видяхме шкафчето, но защо прокуратурата не влезе във вилата на премиера, както влезе в президентството, не бива да забравяме откъде започна протестът, заяви отново Румен Петков. За него главният организатор на протеста е Иван Гешев. "Да направиш тази акция и да не направиш обиск на вилата на премиера и да не направиш изследване на снимките, това не са просто двойни стандарти, а съучастие на премиера", каза още Петков.

И от АБВ поискаха предсрочни избори и оставка на Иван Гешев

И от АБВ поискаха предсрочни избори и оставка на Иван Гешев

Обвиняват премиера в лъжа