Решението за свикване на Велико народно събрание и предложенията за конституционни промени сочат опит за бягство от отговорите, които Бойко Борисов дължи на обществото и вкопчване във властта. Това заяви в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков.

Според него дебат по документа за промени във Върховния закон би бил фатален за демокрацията, за бъдещето на България като държава с европейска ценностна система и за конституционализма.

По думи на Петков чрез хаотичните си и панически действия премиерът опитва да измести фокуса от себе си и търсената оставка и да промени дневния ред на обществото.

БСП отхвърли поканата на ГЕРБ за нова Конституция

БСП отхвърли поканата на ГЕРБ за нова Конституция

Проблемът не бил в съдържанието на Конституцията, а в нейното изпълнение

Той изтъкна, че Борисов няма нито морално, нито законно право за промени в Конституцията.

Според него идеята за намаляване броя на депутатите е популистка. По негови думи това ще намали представителността на регионите в парламента и ще доведе до това редица решения и закони да минават без дебат и оценка. Той се опасява и че предложението ще направи още по-лесно влиянието на определени лица или кръгове върху депутатите.

Петков бе категоричен,че държавата е изпаднала в пълен икономически застой и духовна нищета. Единственият изход е, не вкопчване във властта на всяка цена, а оставка и предсрочни избори с машинно гласуване, отсече той.

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Удовлетворяваме протестиращите, убеден Томислав Дончев

Трябва да има оставка на сегашното правителство ако няма Велико Народно събрание