Искаме оставка на Министерския съвет (МС), начело с Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и разпускане на Народното събрание, защото символизират лъжата, корупцията и гнусотията в българския обществено-политически живот. Това се казва в позиция на извънпарламентарната партия АБВ в открито писмо до управляващите.

Как може един премиер с месеци да не се явява в парламента. Как може така безпардонно да се демонстрира, че парламентът е никой. Тези въпроси зададоха от АБВ. Гневът им е резултат от днешното неявяване на депутатите на "ГЕРБ, лъжепатриотите и "Воля", се казва в писмото.

Извънредният парламентарен ден се провали

Извънредният парламентарен ден се провали

С викове "оставка" част от социалистите напуснаха парламента

От АБВ изтъкват непостоянното поведение на премиера Бойко Борисов и го определят като лъжа. На 5 август в "София Тех Парк" Борисов се кълнеше, че основната причина да не подава оставка е защото парламентът е нужен, защото сме парламентарна република и има важни задачи за вършене, като част от антикризисните мерки.

Днес, на практика, ГЕРБ и подчинените им ОП и "Воля" доказаха обратното. Явно премиерът е откровен само в телефонни разговори, пишат иронично от АБВ, визирайки изтеклите записи с гласа на премиера.

Изтъквайки, че подобно поведение е постоянно, те пишат: "Как може някой да иска да го уважават, когато той не уважава и не зачита никой друг, освен себе си.". 

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Препоръчва на Христо Иванов да се погледне в огледалото

От партията на Румен Петков са категорични, че това е подигравка, незачитане и демонстративно неуважение към най-високостоящата институция в държавата.

Подобно поведение има и друга страна, която, според тях е страх.

Обясняват си неявяването в парламента като страх от въпроси - за парите в шкафчето, за несъбраните (но и непоискани) такси от хазарта, за водените разговори

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

В първите години този бизнес беше само за 30 млн., сега е за 700 млн.

Според лявата партия премиерът, който е от ГЕРБ, има страх от публично появяване и срещи с хора и за това само пуска видео от своя джип.

Премиерът се страхува от протестите, смятат от АБВ. Затова били неистовите опити да ги принизи, да не ги забелязва, да ги компрометира. Според партийците, подценяването на протестите, които продължават в различни градове на страната може да хвърли страната в сериозна криза, предупреждават от партията. 

Димитър Ганев: Редовни избори са лоша перспектива за Борисов

Димитър Ганев: Редовни избори са лоша перспектива за Борисов

Сега има много политически субекти, които носят жизненост в себе си