В парламента няма кворум. Едва 78 депутати се регистрираха ръчно поради липсата на електронните пулове в пленарна зала за извънредното заседание на Народното събрание, поискано от БСП. За събиране на кворум са нужни 121 регистрирали се депутати.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде почивка до 9.20 ч., за повторно регистриране, но и при него парламентът не събра кворум за заседание. 

За НФСБ извънредното пленарно заседание било лична битка на Нинова за власт

За НФСБ извънредното пленарно заседание било лична битка на Нинова за власт

Те имали последователна законодателна програма

Основно в Народното събрание присъстват депутати на БСП, няколко на ДПС и само един от ГЕРБ - депутатът Александър Ненков. Няма ги и депутатите на Веселин Марешки.

Не се очакваше премиерът Борисов да се яви в парламента.

Народните представители от ГЕРБ не се явиха в парламента, явно с очакването опозицията да осигури кворума. 

"Воля": БСП мълчаха за държавните бензиностанции, не искаме да сме отбор с тях

"Воля": БСП мълчаха за държавните бензиностанции, не искаме да сме отбор с тях

Социалистите не обелвали дума за безплатни лекарства

Трето регистриране няма да има и извънредното заседание на законодателния орган пропадна. Председателят на парламента Цвета Караянчева направи забележка на лидера на БСП Корнелия Нинова, че не е направила всичко възможно да осигури необходимия кворум. Като виждам и във вашите редици има липси, обърна се Караянчева към Нинова.

Припомняме, на 6 август от БСП поискаха извънредно заседание на Народното събрание със следния дневен ред:

  1. Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса;
  2. Изслушване на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилие над журналисти и граждани по време на националната пресконференция на управляващите.