Депутатите се събират на извънредно заседание по искане на БСП. Социалистите настояват да изслушат премиера Бойко Борисов и да бъде внесена актуализация на бюджета.

Посрещат депутатите с викове "Оставка"

Посрещат депутатите с викове "Оставка"

На влизане депутатите бяха замеряни и от яйца от протестиращите

Социалистите определят какъв да е извънредният работен ден на депутатите. Той ще се състои от две точки: 1. Парламентът да задължи кабинета в седем дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса. Според  - Корнелия Нинова - лидера на БСП, цитиран от БНР, - взимането на мерките в страната ни доста закъснява.

Борисов: Обучаваме младите добре, а те излизат и протестират

Борисов: Обучаваме младите добре, а те излизат и протестират

Борисов иска декани и студенти да отговарят за контрола на ремонтите

"Задава се икономическа и социална криза", обяви Корнелия Нинова. "Смятам, че много закъсняваме с мерките, които ще омекотят удара върху икономиката и домакинствата. Редица европейски държави отдавна въведоха реални мерки, които омекотяват кризата. Българското правителство не прави нищо такова", посочи социалистката.

Илияна Йотова: Правителството продължава да не разбира исканията на протеста

Илияна Йотова: Правителството продължава да не разбира исканията на протеста

Хората не искат да получават пари

Като точка втора от дневния ред опозицията иска да изслуша министър-председателя Бойко Борисов, както и вътрешния министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи граждани по време на Националната конференция на ГЕРБ.

"На официално мероприятие на управляващата партия, която държи всички лостове на властта - МВР, служби, се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. При това има очевидни данни - снимки, записи на журналисти, че биячите са свързани с представители на партия ГЕРБ", обърна внимание Корнелия Нинова.

БСП иска извънредно заседание на парламента
Обновена

БСП иска извънредно заседание на парламента

За актуализация на бюджета и изслушване на Борисов

Към момента в залата на площад "Народно събрание" пултовете за гласуване са демонтирани. Вотът ще бъде преброен ръчно или поименно, но поради ваканцията на депутатите кворумът е под въпрос.