"Правителството на Бойко Борисов продължава да не разбира исканията на недоволните граждани на 35-ия ден от протестите", обяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Международен културен форум, провеждащ се под неин патронаж във Велики Преслав.

"Бойко Борисов смята, че когато в една такава кризисна ситуация раздаде по няколко милиона за здравеопазване и за образование - двете най-деликатни теми в българския обществен живот, това донякъде ще му помогне да закрепи властта и своя пост. А хората на улицата казват нещо друго - те не искат да получават пари, за да протестират, както той каза днес. Те искат да има правила, да има законност, да има справедливост и най-вече да има перспектива за тях. Неслучайно на улицата са младите хора, защото те искат да имат мотив да останат в България" - подчерта Йотова, цитирана от БНР.

Преди политическото си изказване Йотова откри изложба с рисунки на близо 200 деца и младежи от цяла България и от българските общности в чужбина. Изложбата се организира в рамките на Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ".