Депутатите от НФСБ няма да участват в личните битки за власт на Корнелия Нинова, съобщиха от партийната им централа мотивите за отсъствието им от днешното извънредно пленарно заседание.

"БСП превърна днес Народното събрание в разкалян терен за своите вътрешно-партийни избори. За пореден път Корнелия Нинова използва трибуната на най-висшия законодателен орган за собствени политически цели, в опита си да набере преднина пред останалите кандидати в борбата за това кой да оглави социалистическата партия", се казва в съобщението от патриотичната партия. 

Извънредният парламентарен ден се провали

Извънредният парламентарен ден се провали

С викове "оставка" част от социалистите напуснаха парламента

Според тях цялата отговорност за проваленото заседание днес е на лидера на БСП Корнелия Нинова. От НФСБ изтъкват, че в старата сграда на парламента са пристигнали 63-ма от общо 78 народни представители на левицата.

Ние имаме ясна и последователна законодателна програма и ангажименти, които сме поели пред нашите избиратели, и работим за тяхното изпълнение, уверяват хората на Валери Симеонов.

Припомняме, на 6 август от БСП поискаха извънредно заседание на Народното събрание със следния дневен ред:

  1. Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса;
  2. Изслушване на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилие над журналисти и граждани по време на националната пресконференция на управляващите.