Всичко бих изтърпяла, за да има България поземлено законодателство. Това заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ бившият земеделски министър Десислава Танева във връзка с отправените от служебния министър нападки.

Припомняме, че по-рано Христо Бозуков обяви, че гъските са "изяли" субсидиите на земеделците. 65 млн. евро по мярка за агроекология са отишли за опазване на птиците. За две години са изхарчени субсидиите по някои мерки. На минус сме с 96 милиона лева, подчерта Бозуков. Той е сезирал прокуратурата за две обществени поръчки.

Гъските "изяли" субсидиите на земеделците

Гъските "изяли" субсидиите на земеделците

МЗХ увери стопаните да са спокойни за земеделския сезон

Десислава Танева обяви, че утре ще има ясен отговор на нападките от МЗХ. Експертният екип на ГЕРБ ще да атакува действията на ведомството. Над 42 милиона лева има по мярка 10 (бел. ред. агроекология). Едва 5 милиона евро е недостигът по друга мярка. Веднага трябва да се пуснат спрените мерки, категорична е Танева.

Преди срещата с медиите утре, от ГЕРБ ще отидат при министър Христо Бозуков да му обяснят.

Танева вижда политически реваншизъм заради сигналите до прокуратурата. Тя е готова за всякакви битки за българското земеделие. Всичко е публично, подчерта бившият земеделски министър.

Всеки ден има брутален реваншизъм в МЗХ. С 15 години се вдигна средната възраст в МЗХ, тъй като се назначават "митични кадри" в пенсионна възраст.