"Елби Булгарикум" и КООП подписаха ключово споразумение, което ще позволи на млечните продукти на компанията да се предлагат в магазините на КООП.

Владимир Русев, изпълнителен директор на "Елби Булгарикум", припомни, че компанията е положила усилия за оптимизация, за да се намалят крайните цени на продуктите. В резултат на това двойно се е увеличил оборотът. Затова компанията търсила начин за разширяване на пазара. Започнали са и разговори с търговски партньори. КООП е партньорът, който е откликнал. "Надявам  се това сътрудничество да е ползотворно", подчерта той.

Скандал с вкус на вкиснало мляко и плесен в "Ел Би Булгарикум"

Скандал с вкус на вкиснало мляко и плесен в "Ел Би Булгарикум"

Уволненият шеф на "Ел Би Булгарикум" показа документи и съзря опит за фалит на дружеството

В момента продуктите на компанията могат да бъдат открити в магазините на КООП в София, Пловдив. Скоро ще са налични в Ловеч,Русе, Варна и Бургас. Амбицията е цените да са такива, каквито в магазините на ЕЛБИ. Днес слагаме началото на един процес, обясни Русев.

Ваня Боюклиева, заместник - председател на КООП припомни, че в обединението участват над 110 член кооператори и имат над 3000 търговски обекти. 500 магазини са в отдалечени, планински места. Там КООП е единствен доставчик на хранителни продукти. Затова нашето сътрудничество е изключително важно, подчерта тя.

Министърът на икономиката Никола Стоянов припомни, че кабинетът е предприел инициатива за овладяване на инфлацията. Целта е да се покаже, че качествени продукти могат да достигат до потребителите. Министърът се надява чрез конкуренция да се стигне до стабилизиране на цените. Около 10 000 влизания на ден има в правителствения сайт за цените.

Двама търговци на дребно също ще вкарват данните си в сайта. Относно закона за надценката той поясни, че един-два продукта от група ще трябва да са с минимална надценка. Така ще е минималната намеса на държавата, по думите на Стоянов. "Елби Булгарикум" е еталон за качество, подчерта и земеделският министър Явор Гечев. Според него може да се прави читав бизнес на добри цени. Работим на бързи обороти, увери той.