Председателят на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов не приема критиките на реформаторите, които по-рано днес се оказаха засегнати от това, че вчера на комисия са отпаднали важни текстове за електронна идентификация.

В кулоарите на парламента той обясни, че е изложил много ясно мотивите си вчера защо параграфите, отнасящи се до това, трябва да отпаднат. Мотивите ми бяха много ясни, много аргументирани, отчете Цветанов. Според него не се спира по никакъв начин електронната идентификация и няма да се забави електронното управление.

Цветанов не си спести критиките към реформаторите, обяснявайки, че днес е останал с впечатление, че се защитават някакви лични интереси за идентификатора.

Относно провалената процедура за нов състав за КЗК, Цветанов обясни, че тя е спряна заради коментарите, че има само един номиниран председател и едва ли не изборът е предрешен. Самият Цветанов не е разговарял с Росен Желязков. Предстои да говори с него.

Според Цветанов не е редно да се правят подобни коментари, а що се отнася до решението на самия Желязков да се оттегли, зам.-председателят на ГЕРБ коментира: „Изненадан съм от това негово решение”.

Герберите пак ще разговарят с него в опит да го убедят все пак да поеме ръководството на антимонополния орган, но ще се съобразят с неговото решение.