Червената депутатка Елена Йончева с обща компания с офшорка с Цветан Василев. Данните представиха от ГЕРБ. Делян Добрев на брифинг припомни скандалите си с Елена Йончева и общата й фирма с офшорка.

Делян Добрев пита дали президентът прикрива Йончева

Делян Добрев пита дали президентът прикрива Йончева

Йончева бе част от екипа на държавния глава, припомни депутатът

Днес той представи документи. Офшорката внася в общата компания 315 000 лева. 5 000 внася червената депутатка. Парите са вложени в КТБ. Собствеността е 50/50. Новото по темата е, че според медийни публикации офшорката е на Цветан Василев. Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев, обясни Добрев. Документите са публични.

ГЕРБ внасят сигнал в прокуратурата, в антикорупционната агенция и НАП за тези данни. Има ли пране на пари, пита Делян Добрев. Антон Тодоров пък атакува Йончева, че се обявявала за борец срещу задкулисието и офшорките. Тази офшорка присъствала в други данни по делото КТБ. С нея е източвана банката. БСП превърнала ли се е в криминална платформа, пита Тодоров. Казусът е изключително скандален, смята той. Преходът бил изтъкан от такава отровна паяжина, посочи Тодоров.

Елена Йончева и Делян Добрев разменят още въпроси

Елена Йончева и Делян Добрев разменят още въпроси

Йончева имала сметка в КТБ, Добрев теглил заем от офшорка

Хванахме на тясно това, което се нарича задкулисие, смята той и захапа лидерът на БСП, казвайки: " Една кака от ПГ на БСП е с двата крака в батака".

Елена Йончева отвръща на удара на ГЕРБ със съдебно дело. Ще заведа дело за клевета, това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист, обяви на брифинг тя. Депутатката припомни, че вече е спечелила дело за клевета срещу премиера Бойко Борисов.

Тази клевета нямало да спре разследването на левицата дали министър-председателят е придобил къща в Барселона. Това няма да ни спре, закани се Елена Йончева.

Делян Добрев скочи на "кьорфишеците" на Йончева

Делян Добрев скочи на "кьорфишеците" на Йончева

Йончева "гостувала" в КТБ