Делян Добрев обвини Йончева, че хвърля кьорфишеци срещу него. Не зная каква фиксация имате към мен, притесни се той.

Герберът я попита дали има фирма, съдружник с офшорка. Добрев показа данни от търговския регистър. Парите от фирмата влезли в КТБ, стана ясно от документите на депутата. Зад офшорката стои Зорница Блъскова, която била във фирма, участвала в източването на КТБ.

Добрев прочете становище на одиторите на КТБ.

Няма да се занимавам с вашите лели, братовчеди, калековци, баби, заяви Добрев. Оказва се, че Елена Йончева получавала средства от фирми с държавно участие, като по това време тя живее на семейни начала със Сергей Станишев.

Вие ходила ли сте в КТБ, попита герберът. Шест пъти социалистката влизала в КТБ. При вас се получава "крадецът вика дръжте крадеца", захапа я Делян Добрев.

Елена Йончева отрече, че не е ползвала обществен ресурс. Тя призова всичко нередно срещу нея да бъде внесено в прокуратурата. Червената депутатка продължи да отговаря на критиките от ГЕРБ. Добрев и роднини взели необезпечен заем от офшорка, според нея.

Добрев пък критикува председателя на парламента Цвета Караянчева, че позволила на Йончева да занимава депутатите с "тинтири минтири".