Сигурността на страната и ангажиментът ни в Европейския съюз и НАТО трябва да бъдат изречени ясно в Конституцията. Причината - нараства не просто вълна на популизъм, но признаци на желание на определени групи на Кремъл, за съжаление - и в българския парламент, да поставят под съмнение статута на България спрямо останалите държави членки.

Това заяви бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова пред bTV за желанието на "Атлантическия клуб" в България членството на страната ни в ЕС и НАТО да се впише в Конституцията ни.

Според нея Народното събрание трябва да бъде мястото, където се решава дали да има референдум, или не, а не улицата. Така Поптодорова се обяви срещу националното допитване, което иска да проведе "Възраждане" за запазването на българския лев.

Поддръжниците на Кремъл трябва да знаят, че в момента Русия чрез руския президент Владимир Путин извършва тотално преобразуване на външната политика на Русия. Ако бъдем поддръжници на Кремъл, се обричаме на раздвоение между сегашния ни статут и на други глобални организации като БРИКС, изтъкна Поптодорова.

11 организации са подписали писмото на Атлантическия клуб за вписването на членството на България в ЕС и НАТО в Конституцията.

Димо Гяуров: НАТО подцени Черно море, сега Русия има сериозно превъзходство

Димо Гяуров: НАТО подцени Черно море, сега Русия има сериозно превъзходство

Турция е основен фактор в региона