Блокадата на АМ "Тракия" на този етап остава. Очаква се протестиращите енергетици и миньори днес да решат дали да прекратят демонстрацията.

"Уговорили сме се преди обяд да се съберем тук и каквото каже народът, това ще бъде. Всеки ще прецени и като дойдат тук, ще кажат оставаме или не", обясни за БНТ Георги Господинов, председател на КНСБ и мини Марица Изток.

По думите му окончателно решение за следващите действия на протестиращи не е взето, тъй като вчера емоциите са бушували. А именно вчера, припомняме, след над 7-часова среща между правителството и протестиращите енергетици и миньори бе подписано споразумение.

Кабинетът Денков-Габриел обеща да не затваря административно централи на въглища, а да ги остави да работят, докато има пазар за тях. Синдикатите и властта си стиснаха ръцете и за това да не се създава държавно предприятие. Въпреки това част от синдикатите бяха категорични, че ще вземат решение за вдигане на блокадите, едва след като обсъдят предложението с протестиращите на пътя.

Предстои споразумението да бъде гласувано и на извънредно заседание в Партийния дом днес.

Към момента блокирани остават автомагистрала "Тракия", в района на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както Проходът на Републиката и АМ "Струма" при 59-ия километър.

Пети ден миньорите и енергетиците не вдигат пътните блокади

Пети ден миньорите и енергетиците не вдигат пътните блокади

Очаква се днес да се срещнат с премиера и депутатите в парламента