Евродепутатът Ангел Джамбазки определи поведението на турския президент Ердоган като заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България.

Според Джамбазки Ердоган има влияние в България по няколко линии - "през три политически партии, през Дианета, който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори". По думите на зам.-председателя на ВМРО турският президент води война с почти всички съседни на Турция държави.

Джамбазки коментира и изявлението на президента на Русия Владимир Путин относно произхода на славянската писменост. Припомняме, по време на аудиенцията си с македонския си колега Георги Иванов, Путин каза, че славянската писменост идвала от македонски земи.

Политическа преднамереност вижда патриотът Михов в думите на Путин

Политическа преднамереност вижда патриотът Михов в думите на Путин

ВМРО предупреждават всеки, дори и приятелска Русия

Според Джамбазки с подобни изказвания Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония. По думите му в обществото в съседна Македония има силно напрежение, което умишлено се засилва от най-новата албанска партия в страната - Беса. Партията била силно религиозна и се подкрепяла от президента на Туриця Реджеп Ердоган.

Президентът на Македония връчи мандат на Заев за съставяне на правителство

Президентът на Македония връчи мандат на Заев за съставяне на правителство

След месеци на отказ да го стори

Джамбазки посочи още, че желае да се създаде Закон за българския език, който да може да защитава чистотата и да съхранява родното слово.

Евродепутатът отправи апел към българите да не използват излишни и "нелепи" чуждици като "окей", например.

Джамбазки категорично заяви, че няма снимки с нацистки поздрави.