"Не съм и предполагал, че едва месец след предизборната кампания, на която получихме най-високия количествен резултат в последните 10 г. и най-високия качествен резултат въобще, днес ще се сочим взаимно с обвинения и спекулации в какво ли не. Кампания, в която, всички активисти бяхме въодушевени от новите реалности и перспективи пред нас, най-вече в полза на нашите съграждани. Нещо повече, съумяхме да предадем тази емоция към избирателите. Те я усетиха". Това коментира евродепутатът Танер Кабилов, син на бившия земеделски министър Нихат Кабил по повод драмите в ДПС.

"Не съм вярвал, че в една фейсбук група, създадена в естеството си да генерира подкрепа, единство и заедност, същите думи ще се използват от група хора и от няколко фалшиви профила с 20 приятели и 1 снимка като инструмент за вътрешнопартийно дискредитиране и подигравки на колеги, всеки от които е дал десетки години за ДПС, години, в които е лишавал семейството си, най-близките си от присъствие и внимание в името на каузата. В по-голямата си част сме минали през младежката организация на партията, затова отказвам да приема внушенията и разделението, които настройват партиен брат срещу друг", коментира още той.

"Изключително грозно е да се манипулира общественото мнение посредством социален натиск, чрез социалните медии, само защото някой има мнение, различно от друго. Кое му е демократичното на това, къде е либерализмът и свободата, за която говорим на всяка среща с нашите избиратели, какво показваме на колегите си, на съгражданите си? Това ли е ДПС, в което всички вярваме, ДПС, за което всички сме работили безрезервно и отдадено?", рота евродепутатът.

Джевдет Чакъров: Всички структури на ДПС в страната подкрепят Доган

Джевдет Чакъров: Всички структури на ДПС в страната подкрепят Доган

Съпротивителните сили на партията били на необходимото ниво

"Нима нямаме право на критична мисъл именно защото всичко това, което се случва, просто няма логично обяснение от гледна точка на дълбочината на проблема и последиците му? Та нали именно почетният председател д-р. Ахмед Доган ни възпита като деца на партията, винаги да разглеждаме заобикалящия ни свят с "отворени портали", а сега, изглежда, трябва да ги затваряме, за да се впишем в реалностите на днешния ден", подчертава Кабилов.

Почетният председател на ДПС и лидер на партията е един и той се казва Ахмед Доган, създател и идеолог на нашето голямо семейство, по думите му. Кабилов го нарича "учител, от чието наследство всички днес знаем за пътя, за ценностите, за това какво е да защитаваш човешките права". "Не напразно на всяко партийно мероприятие от огромното си уважение към него ние намираме начин да го споменем в словата си и това ще бъде така и занапред. Той е и винаги ще бъде в нашите сърца - точка", категоричен е Танер Кабилов.

"Аз ще изневеря на себе си обаче, ако не кажа, че откакто д-р Ахмед Доган се оттегли от активната политика, ние не сме имали по-силен, категоричен и решителен председател от г-н Делян Пеевски. Сигурен съм, че е допускал грешки, кой не е? Но всичко, за което съм се борил и в което съм вярвал през целия ми активен партиен живот в младежката структура, аз видях в него. Ангажира се с конкретните проблеми на районите и започна поетапното им решаване, винаги на разположение за разговор и на един телефон разстояние, пробивен и оперативен, все качества, на които симпатизирам", пише евродепутатът. "Подкрепата му е осезаема, а тя определено беше дефицит последните години от гледна точка на предходните ръководства.

Даде път на младите, реално, а не на думи - нещо, което след активните години в оперативната политика на почетния председател д-р Ахмед Доган, никой друг не беше правил", споделя Кабилов. "В партията има колеги, които започнаха политическия си живот, когато бях в 6-ти клас, а днес аз съм на 37 г. и имам дъщеря, която е в 6-ти клас, но те все още са в активната политика. Напълно съзнавам, че няколко поколения младежи останаха с надеждите си за партийно развитие, защото имаше "незаменими" партийни кадри", категоричен е той.

Кабилов вярва, че не бива да се поставят под съмнение отдадеността на всички колеги за ДПС и каузата. "Не бива да настройваме съгражданите и колегите си един срещу друг, напротив - трябва те и техните проблеми да са нашата тема. Категорично не бива да етнизираме проблема, това е изключително опасно!".

Илхан Кючюк: Доган може да се върне в активната политика заради трусовете в ДПС

Илхан Кючюк: Доган може да се върне в активната политика заради трусовете в ДПС

Доган не би се поставил в зависимост, от която да не може да се освободи

Вярвам, че разговорите трябва да ги водим в колективните органи на партията, за да си кажем всичко, но вътре в семейството и да намерим сили заедно да потърсим работещата формула на единното начало така, както ни е учил нашият почетен председател", смята евродепутатът.

Темите на дневен ред, е редно да обсъдим в партийните органи, защото винаги сме били стройни и последователни, а решенията, които вземем - да спазваме, убеден е той.

Кабилев е категорично против да се изключват колеги от партията - "това е контрапродуктивно и в разрез с разбиранията и идеалите ни за единство и заедност".

Обезпокоен съм, че към този момент не успяваме да намерим конструктивната форма на вътрешнопартиен диалог, който да ни изведе единни от създалата се ситуация, пише той.

В политиката няма нерешими теми, затова въпреки всичко оставам непоправим оптимист, че всички ние ще намерим сили да разговаряме, да спорим, да отстъпим, да се извиним и да продължим напред още по-силни, уверени в утрешния ден, казва още Кабилов.

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Отношенията между д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са техни лично отношения