Депутатът от НДСВ в Европейския парламент Биляна Раева до месец ще открие свой информационен офис и в Добрич, съобщи БТА.

Днес Раева се срещна с преподаватели и студенти в Международния колеж в Албена.

„Много българи все още не познават правилата за кандидатстване по европейски програми и затова проявяват боязън при подготовката на проекти. Стремежът ми е да открия офиси не само в големите градове, но и в по-малките общини." - заяви Раева.

По нейните думи от безплатните услуги на консултантите в офисите ще могат да се възползват всички предприемачи, които проявяват интерес, независимо от тяхната партийна принадлежност. Тя посочи, че в информационните офиси, открити в областни градове в Северозападна и Централна България, бизнесмени вече са преминали курсове на обучение как да кандидатстват за финансиране от европейските фондове.

Биляна Раева посъветва, ако общината в Добрич реши да открие свое представителство в Брюксел, на първо време да потърси партньорството на град-побратим, на браншово сдружение или друга неправителствена организация, които вече имат офиси в столицата на Белгия.

Междувременно депутатът от НДСВ Енчо Малев, който е кандидат на коалицията "Обединена десница за град Добрич" за кмет на добруджанския град, рансира идеята, че Добрич трябва да изгради свой културно-информационен център в София.

Според него експертите от центъра ще могат да поддържат връзка с министерствата и ще улесняват подготовката на общински проекти за финансиране от оперативните програми на Европейския съюз.