Европейските избори ще бъдат разковничето за стабилността на България. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в Боровец пред младежи от партията.

Цветанов: ЕС и САЩ могат да се противопоставят на заплахи като Русия, Китай и фалшивите новини

Цветанов: ЕС и САЩ могат да се противопоставят на заплахи като Русия, Китай и фалшивите новини

Цветанов обяви, че Западните Балкани и киберсигурността са били основни теми

Той изнесе лекция на тема "Развитието на България в глобалните политически рамки".

По думите на Цветанов предстоящите през 2019 г. избори за Европейски парламент ще дадат ясен знак дали в бъдеще България ще се стреми към силно присъствие в евроатлантическото семейство или не.

"Българското председателство приключи, но то успя да вкара България в центъра на Европа. Оценките за представянето ни бяха изключително високи", посочи Цветанов. Очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани било най-големият успех за председателството ни.

"След 15 години Западните Балкани отново са в дневния ред на Европа", акцентира Цветанов. "Правителството докара до успешен край председателството без да получи подкрепата на БСП. Станахме свидетели на вот на недоверие както в началото, така и в края на европредседателството", обясни Цветанов и добави, че БСП не са имали готовност да водят дебат за проблемите в сектор "Сигурност".

"Те вдигат шум, защото нямат какво друго да предложат в интерес на гражданите", отсече Цветанов.

"Казвайте колко добре пазим границите си, подчертавайте, че България ще получи 8% повече за кохезия, кажете как гласът ни се чува в Европа. Хората ще получават това, което искат, само ако законодателната, изпълнителната и местната власт работят заедно", призова а популяризиране на успехите Цветан Цветанов.

Снимка 365725

Източник: Пресцентър ПП ГЕРБ