Българо-френските отношения в двустранен и европейски план, както и важни теми от европейския дневен ред като бъдещето на Европа и на Европейския съюз обсъдиха президентът Румен Радев с бившия министър на външните работи на Франция Юбер Ведрин. Това съобщиха от администрацията на президента.

Юбер Ведрин е у нас по покана на Френския институт в България за участие в дебат на тема "Външната политика на Европейския съюз: кои са основите за една всеобща стратегия". Той бе дипломатически съветник на президента Франсоа Митеран.

Сред основните акценти на разговора между Радев и Ведрин бяха значението на българо-френските отношения в двустранен и европейски план, както и важни теми от европейския дневен ред като бъдещето на Европа и Европейския съюз.

Президентът Радев запозна госта с мерките, които страната ни предприема като външна граница на Европейския съюз във връзка с мигрантската проблематика.

От своя страна Юбер Ведрин представи своите виждания за по-ефективно справяне с бежанските и мигрантски потоци, както и оценката си за процеса на интеграция на бежанците във Франция и Европа.

Румен Радев и Юбер Ведрин дадоха висока оценка за развитието на българо-френските отношения, увериха от президентската администрация.

Очакваме френския президент Макрон през август

Очакваме френския президент Макрон през август

Първата среща на Борисов в чужбина е във Франция

Припомняме, по-рано днес премиерът Бойко Борисов бе приет от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец.