"Много политически инженери се опитват да подменят играта, само че аз не съм и никога няма да бъдат част от това". Това заяви настоящият столичен кмет и кандидат за четвърти мандат на ГЕРБ и СДС Йорданка Фандъкова на официалното откриване пред журналисти и граждани на предизборната си кампания за местните избори на 27 октомври.

Мотото на кампанията е "Променяме града не с думи, а с работа". За Фандъкова подкрепата, която получава за местните избори означава много. По-важно е обаче, че означава много за любимия град. Всички казват, че местните избори са различни, защото са голяма битка за власт. Това не е залогът, подчерта тя.

Фандъкова застава пред всички със "скучната й биография", но си е такава. Не дава неизпълними обещания, тъй като за нея от днес започва открито и честно състезания на идеи, решения и проекти за София. По думите й местните избори са важни, защото се решават две важни неща - как София продължава да се променя от една страна, а от друга за повече здравословна среда.

В следващите година-две пред града ни предстои възможност да привлечем стратегически инвеститор за технологичното ни производство.

Фандъкова посочи, че София е различна, защото в управлението на един град зависи къде си от това откъде си тръгнал. Първата голяма цел пред Фандъкова, ако спечели местните избори е да работи за по-високо качество на живот с работа в кварталите, системата за довеждащ транспорт, програма за изграждане на буферни паркинги, намаляване на интензивния трафик на града, разширяване на метрото към "Слатина", "Левски", "Люлин", нов механизъм за сигнали и контрол за изгаряне , нови 8 парка.

Пред личните приоритети на Фандъкова стоят още подобряване на транспорта до природен парк "Витоша", нови възможности за спорт на панчаревското езеро, подобряване парка на Борисовата градина, възстановяване на къпалнята "Мария Луиза" и летния театър.

Другата голяма цел пред столичният кмет е просперираща София чрез привличане на стратегически инвеститори. Фандъкова вярва, че бъдещето на София е във високите технологии. Тя обеща да бъдат подпомагани творците и да се разкрива историята на града, да се разкрива на археологическото наследство, реставриране на паметниците на културата.

Тя си поставя за цел реформа в административните услуги, бързина и удобство за бизнеса. Опитът показал, че трябва ефективен и строг контрол при строителството. Фандъкова предлага София да има ясни стандарти за всички елементи, които се поставят в града.

"Цели се постигат с ясна посока, решителност, постоянство и съмишленици", акцентира Фандъкова. Тя си поставя развитието на София като модерен и европейски град. "Хората правят София, а София трябва да продължава да се развива, което не става с думи и приказки, а с работа", завърши столичният кмет.

Петима кандидати за кмет изложиха визията си за въздуха в София

Петима кандидати за кмет изложиха визията си за въздуха в София

Много е важно гражданите да бъдат инфомирани за качеството на атмосферния въздух

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че днес трябва да бъдем луди, а утре още по-луди, защото от всичко направено за столицата, трябва още. Трябва да бъдем не само добри, трябва да бъдем дръзки в усилията, да развиваме образованието, високите технологии, модерното производство, призова Дончев. "На София й отива и това е възможност", подчерта вицепремиерът.

Той посочи, че оттук нататък различни кандидати за кмет на София, ще се усмихват от плакати, билбордове и телевизионни канали, на които да обещават неща на хора, за които не са си мечтали. Според Дончев по-важно е това, което човек може не когато е лесно, а когато е трудно.

Вицепремиерът изтъкна, че едва ли точно управляващите могат да се притесняват от липса на опит и експертиза. "Най-важен е човекът колко е добър, силен и истински. Човекът - госпожа Фандъкова", заключи Дончев.

Днес е модерно да се крием зад гражданите, но те имат своите лица, имена, професии, успехи, критики и идеи, включи се отново Фандъкова и представи кандидати за общински съветници, кандидатите за кметове на кметствата и на райони. Според нея те са хората на място, които да подреждат приоритетите, да следят работата с хората от конкретния район.

Новите приоритети се нуждаят от нова енергия и нови компетентности, каза Фандъкова и увери, че ще разчита на хора, чиято дума се чува и тежи.

Социолог и политолог очакват сериозна битка на изборите в смесените райони

Социолог и политолог очакват сериозна битка на изборите в смесените райони

На последните кметски избори през 2015 г. резултатите бяха екстремни