Служебният премиер Гълъб Донев се оплака от "ударната вълна" депутатски въпроси към състава на Министерския съвет.

За първите два дни от дейността на 48-то Народно събрание са зададени около 70 въпроса, посочи премиерът, който забелязал и ударници в съревнованието за най-питащ. Освен това най-питан е Иван Шишков, посочи още Гълъб Донев.

Припомняме, че работата на 48-то Народно събрание стартира вчера с изслушване на финансовия министър Росица Велкова за изпълнението на бюджета и за проектобюджета за следващата година.

Всички партии критикуват служебния кабинет за "уж проектобюджет"

Всички партии критикуват служебния кабинет за "уж проектобюджет"

Служебният кабинет ще остави редовен кабинет да пише бюджет 2023

В днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта, обяви още служебният премиер. Сред тях той отличи Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични личности. "Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина", презентира решението на МС Гълъб Донев.

Той напомни и че инхаус поръчките са се превърнали в емблема за източване на държавни средства. В тази връзка се предлага с промени в Закона за обществените поръчки се забранява на изпълнителя да превъзлага поръчката. Предвижда се и санкция в случай на нарушение.

ГЕРБ пита стана ли кабинетът и Рашков съучастник в "престъплението на века" инхаус за Хемус

ГЕРБ пита стана ли кабинетът и Рашков съучастник в "престъплението на века" инхаус за Хемус

Според партията близо 40 млн. лв. са платени по инхаус поръчки за строежа на "Хемус" от служебното и новото правителство

Кабинетът предстои да одобри допълнителни 20 млн. по бюджета на Социалното министерство за изплащане на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лв.