ГЕРБ нападнаха левицата в деня, в който се отдава почит на жертвите на комунизма.

"Червената коса е покосила живота на над 100 000 човека", заяде се Спас Гърневски в декларация. Днес се отбелязва една от най-черните страници в историята ни. Той припомни, че преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната.

"Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на Централните софийски гробища", припомни Гърневски. По думите му България е превърната в соцлагер.

През 2011 правителството на ГЕРБ обявява 1 февруари за ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

"Тази глутница ренегати нагло посягат към властта", недоволен е Гърневски. Зад тях стоял продуктът на генерал Решетников - президентът Румен Радев, по мнението на депутата.

"Вашата партия работи с ченгеджийски номера и измислени скандали", категоричен бе Гърневски.

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата
Обновена

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата

Схемата била за ремонта на Ларгото през 2016 г.

Той подчерта, че декларацията му не е за лъжите, а за истините. Лъжа била "Ало аферата". Но истината според него е, че на 28 години лидерът на социалистите става приватизатор.

"Вие сте единственият лидер в тази зала, уволняван за корупция", обвини той Нинова и припомни аферата Фронтиер и обажданията до следователката Татяна Шарланджиева.

Според Гърневски тя притискала съпартийците си да участват с шантаж.

"Хората се умориха", обясни още герберът.

От БСП реагираха. "Корнелия Нинова направи така, че управляващите да си говорят сами", ядоса се Кристиан Вигенин.

Ало, корупция, обади се Нинова от трибуната в НС
Обновена

Ало, корупция, обади се Нинова от трибуната в НС

Няма вече сини и червени лампи, смята лидерът на БСП

Той се оплака, че през цялото време господин Гърневски се е обръщал към госпожа Нинова, която не е в залата. Социалистът настоя за уважение.

"Бих предложил да не се злоупотребява с една дата, която е наистина свещена за част от българското общество", каза още Вигенин. Той призова да не се смесват жертвите на комунизма с акция срещу Корнелия Нинова.