Няма как бизнесът да не участва в политиката.
Това каза бизнесменът Георги Гергов, цитиран от БНР.

Гергов, който вече е член на Висшия съвет на БСП обаче допълни, че няма намерение да се занимава с национална политика.

По думите на пловдивския бизнесмен желанието му да влезе в политиката не е с такива големи мащаби, с каквито някои медии са се опитали да го представят.

„Амбициите на Георги Гергов са да се използва това, което се случи в Пловдив и да го довършим до край. В крайна сметка БСП-Пловдив беше 18 години в опозиция. От един месец е в реалната власт на града", поясни бизнесменът.

„Аз нямам амбиции да ставам депутат, тъй като съм консул на Руската федерация. Има много хора в цялата политическа палитра, които също са успели хора, имат достатъчно средства, но може би те трябва да отговорят какъв им е проблемът, за да не го обявяват това нещо. Аз няма от какво да се срамувам ", поясни Гергов.

„Бизнесът във всеки един етап е участвал в политиката. Няма как да има политически решения и ние да не участваме в тези политически решения, защото ние ги изпълняваме", категоричен беше пловдивският бизнесмен.

Припомняме, миналата седмица Георги Гергов стана зам.-председател на Градския съвет на БСП в Пловдив, заедно с областният управител Тодор Петков.