Смешно и парадоксално е Петър Витанов да води делегацията на социалистите в Европейския парламент, защото не знае къде е Страсбург и Брюксел. Това заяви пред журналисти Георги Гергов преди пленума на БСП.

Работата на конгреса е да настоява за пряк избор за председател на партията. В крайна сметка "оставка, за да остана", посочи Гергов относно това кога ще се гледа оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

В БСП се позовават на Ленин: Преди да се обединим, трябва да се разделим

В БСП се позовават на Ленин: Преди да се обединим, трябва да се разделим

Социалистите трябвало да си кажат всичко, най-вече къде не са успели

Много идеи имало за оставката на лидера на БСП. Гергов оцени вчерашното решение лидерът на ПЕС Сергей Станишев да не води българската делегация на социалистите в Европейския парламент за сметка на Петър Витанов като патология, хиперактивност и комерсиалност.

"Това е смешно и парадокласно, защото този човек не знае къде е Страсбург и Бюрксел и ще води групата в безтегловност", отсече Гергов.

На въпрос как би коментирал елиминирането на Елена Йончев и Иво Христов от всякакви ръководни органи в тази група, Гергов заяви, че тази група на социалистите е "група на парашутисти", а реалният човек, който трябва да я води, е Сергей Станишев. Гергов не вижда как Петър Витанов може да докладва за решенията и становищата на социалистите в Европарламента.

За Гергов оставката на председателя на БСП води до загуби. "И Бойко Борисов 12 пъти си даваше оставките, но ни бие 12 пъти", изтъкна той.

Изборът на лидер можело да разсее БСП преди местните избори

Изборът на лидер можело да разсее БСП преди местните избори

Кирил Добрев: Никой не ходи в къща, където се карат