Кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство. Това заяви на брифинг Даниела Дариткова от ГЕРБ. Досега всички се справяли в тези трудни времена. Разчитахме на повече отговорност и солидарност, каза шефката на депутатите на ГЕРБ. Поведението на опозицията обаче по думите й не било нормално.

Ние тук сме изпратени да решаваме проблемите на бурята, изтъкна Дариткова. Тази седмица трябвало да се гледат данъчните закони, а те давали финансова сигурност на системите. Подобно поведение не прави чест и не може да бъде определено като нормално политическо поведение, категорична бе Даниела Дариткова.

Парламентът не събра кворум, за да работи днес

Парламентът не събра кворум, за да работи днес

Цвета Караянчева покани депутатите, на които им се работи

Искрен Веселинов от ВМРО се присъедини към думите й. Имаме един общ враг и това е пандемията, категоричен бе той. Дребното сметкаджийството било във вреда на хората. Днешният пир по време на чума сигурно удовлетворявал опозицията, според предположението му. С крехка вяра, по думите му, управляващите се надявали, че те (опозицията, бел.ред) ще проявят отговорност.

За Валери Симеонов днес станало ясно кои политически сили носят отговорност и кои не. Той обвини опозицията в байганьовска политика. БСП и ДПС показали истинското си лице на лицемерни политици. Симеонов настоя за отговорност особено в тези тежки времена.

Кристиан Вигенин: Не разбираме тона, който се държи към нас

Кристиан Вигенин: Не разбираме тона, който се държи към нас

БСП няма да си променят позицията и няма да участват в агонията

Четирима са засегнатите депутати в групата на Обединени патриоти от вируса, единият е в много тежко състояние. В групата на ГЕРБ има двама карантинирани.

Припомняме, че БСП и ДПС обявиха, че оставят на управляващите да събират кворума в Народното събрание още през септември месец. До този момент кворумът се поддържаше и с помощта на депутатите от "Воля" и независимите депутати.