ГЕРБ и Обедините патриоти имат пълно съгласие по четири сектора - сигурност, енергетика, туризъм и спорт. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той се надява до края на седмицата да имат повече конкретика.

Постове по време на днешните разговори не са обсъждани.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни, че разговорите вървят конструктивно.

Преговорите в парламента между преговорните екипи на герберите и патриотите продължиха четири часа.

ГЕРБ и патриотите отново се заеха с преговорите
Обновена

ГЕРБ и патриотите отново се заеха с преговорите

Смятат, че след Великден ще успеят да съставят правителство

Разговорите ще продължат утре. 

Цветанов вярва, че до края на седмицата ситуацията около програмата на кабинета "Борисов 3" ще се избистри. Той е убеден, че този път ГЕРБ ще изкара пълен управленски мандат.

Цветанов и Симеонов не открехнаха вратата как върви разговорът по най-спорната тема - пенсиите. Патриотът само изтъкна, че се разговаря и по тази тема. Имаме сближаване на позициите, изтъкна лидерът на НФСБ.

И двете преговарящи страни са категорични, че министерски постове няма да се коментират, докато няма пълно съгласие по управленската програма. От ГЕРБ вярват, че до края на следващата седмица съгласие ще има. Симеонов си дава по-широк срок - до края на месеца. Самият той няма притеснение за разговорите, които до момента протичали в доста конструктивен дух.

Не е обсъждано кой ще е новият ни еврокомисар, нито кой ще е председател на 44-ото Народно събрание.

Симеонов и Цветанов вярват, че за седмица - до 19 април, когато е първото заседание на законодателя, имало много време. Ще работим и в почивните дни, закани се Валери Симеонов.

Не е обсъждан мажоритарният вот. Това остава и разделителната линия между двете формации. Темата нямала да влезе в раздел "Правосъдие" на управленската програма.