В 12.00 днес ГЕРБ и РБ ще се срещнат в Народното събрание, за да избистрят коалиционните си отношения. Това обяви самият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание. 

Той се надява още в рамките на днешния ден преговорните екипи на двете формации да излязат с някаква конкретика.

Ръководството на управляващата партия е дала възможност на своите депутати да се запознаят с новите договорки с реформаторите.

От страна на ГЕРБ в разговорите ще участват Делян Добрев, който ще бистри темата енергетика. Компания ще му правят герберите Милена Дамянова, Даниела Дариткова, Данаил Кирилов, Димитър Лазаров и разбира се, Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира вчерашният призив на държавния глава за последващи промени в основния закон, изтъквайки, че едва ли в рамките на 43-то НС ще се събере нужното мнозинство за такива изменения.
"Трябва да бъдем реалисти", каза Цветанов. 

Днес по време на разговорите ще се обсъжда и кой ще оглави вътрешната комисия и дали новият председател да е човек на Реформаторския блок. Припомняме, предишният председател на комисията беше Атанас Атанасов – представител именно на коалиционните партньори от реформаторския блок, но след като ДСБ оттегли подкрепата си за правителството Атанасов подаде оставката си.

Цветанов отказа да коментира прогнозата на Радан Кънев за предсрочни избори на пролет. Можел да коментира само единна позиция на РБ, но такава нямало до момента.