11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет ще са с председатели от ГЕРБ и СДС. Две от тях ще се водят от съветници от ВМРО и "Атака", пише "24 часа".

На днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) бе избрана юристката Силвия Христова от ГЕРБ за председател на архитектурната комисия. Финансовата комисия този мандат ще ръководи адвокатът и преподавател в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ.

Досегашният председател на здравната комисия д-р Веселин Милев вече ще ръководи комисията за връзките с гражданите. Начело на здравеопазването застава д-р Антон Койчев от коалиционния партньор на ГЕРБ в София - СДС.

Лорита Радева от ГЕРБ отново председателства екокомисията, съпартиецът й - юристът Ботьо Ботев ще ръководи тази по местно самоуправление. Начело на комисията по образование и култура остава шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

Комисията по икономика ще ръководи Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашната шефка на комисията по транспорт Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спорта ще ръководи Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС "Патриоти за София", в която влизат четирима съветници от ВМРО и един от "Атака" получава ръководството на две комисии. Карлос Контрера от ВМРО ще ръководи комисията по транспорт и туризъм, а Борислав Иванов от "Атака" - комисията по обществен ред.

Иванов беше избран и за четвърти зам.-председател на СОС.

До 31 декември работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС.