Решенията в ДКК се взимат еднолично и зад завесите. Има обвити в мъгла действия. Това заяви бившият икономически министър Лъчезар Борисов пред БНТ.

Той обясни, че нарушенията на бившия изпълнителен директор на ДКК Ваня Караганева са публикувани, описани са, но по-важното е, че се вижда един променен модел на управление, който показва, че за една и съща услуга се плаща два пъти.

Борисов не е съгласен, че ДКК е излишно дружество, защото играе ролята на буфер. Без знанието на съвета на директорите се прави сделка за ексклузивни права за 5 години напред. Не знам кой е дал съветите на Ваня Караганева, но такова нещо никога не съм виждал, подчерта Лъчезар Борисов. Решенията на ДКК не се взимат от борда, а някъде отвън. Не се знае откъде идват и обществото трябва да разбере, настоя бившият икономически министър.

Лъчезар Борисов се надява да няма повече такива инциденти в тази сфера.

В ГЕРБ се възмутиха от калинките на Румен Радев

В ГЕРБ се възмутиха от калинките на Румен Радев

Така ли се запушват дупки – със скрита приватизация на военнопромишления комплекс

И в студиото на Нова телевизия Десислава Атанасова постави въпроса, че са нужни допълнителни проверки какво се случва точно в ДКК. Тя се надява на това и дори да има разследване.

Когато държавността, законността и почтеността се поставя на преден план, тогава който го прави, трябва да има моралните устои да ги защитава, заяви обаче тя с категоричен тон. Атанасова подчерта, че иска да чуе министър Везиева и то с подробности, включително по темата ВМЗ Сопот.

Прекалено много си говорим за старите порочни модели, но те не могат вече да са оправдание, след като служебното правителство управлява вече половин година, посочи Атанасова.

Везиева уволнява трима от Съвета на директорите на ДКК

Везиева уволнява трима от Съвета на директорите на ДКК

Заради освобождаването от поста на шефа на компанията

От своя страна, Тома Биков заяви пред bTV, че в случващото се около ДКК прозира защита на корпоративен интерес.

Той бе категоричен, че премиерът и президентът трябва да вземат отношение по въпроса.

От адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и ко" реагираха на изказванията на Тома Биков, като заявиха, че нямат сключен договор с БКК и дружеството не е участвало в никакви процедури по сключването на такъв договор. "Всичко, което е казано в обратния смисъл, не отговаря на истината."

Биков запита дали има ексклузивитет за определена частна компания. Той обясни, че е наета и адвокатска кантора, която е получила над 1 млн. лева за работа, вече свършена от друга адвокатска кантора, която също е взела хонорар. По думите на Биков въпросната кантора е свързана със "Сиела Норма". Той допълни, че има и извънсъдебно споразумение с друга фирма за 50 млн. лв.

На мен леко започва да ми намирисва на корупция, обобщи Биков и изрази недоумение защо започват да се реформират първо печелившите предприятия.

ДКК: Везиева е подведена, защитаваме интереса на държавата

ДКК: Везиева е подведена, защитаваме интереса на държавата

Позицията им е по повод отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор