Кандидат депутати от ГЕРБ Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на фирма "Гранекс Трейдър" ООД в с. Ялботина (община Драгоман).

Въпросната фирма е била собственост на сегашния шеф НАП Румен Спецов до 2016 г., когато той я продава на малоимотното лице Данаил Николов. На този адрес има регистрирани още 23 фирми. Имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, дворът - труднопроходим, а собственикът го няма. Сделката е съмнителна и защото към момента й дружеството се е отчело с оборот от 6 млн.лв. Фирмата е продадена за едва 500 лв.

"Очевидно сделката е изповядана по харвардски стандарт в гората, а финансов консултант е бил Асен Василев", коментира Александър Иванов.

Тома Биков и Александър Иванов отправиха и поредица от въпрос към финансовия министър Асен Василев, който назначи Румен Спецов за шеф на НАП - каква проверка е направена, има ли право той да назначава проверка на прокуратурата, както и не му ли прилича профила на продавача на фирмата на типичен финансов измамник.

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

Безпрецедентната ситуация демотивира данъчните да си вършат работата

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Новият шеф на НАП няма участия в частни дружества

Новият шеф на НАП няма участия в частни дружества

Това съобщават от Приходната агенция