Лидерът на ДСБ Радан Кънев също не е изненадан от поисканата от премиера Борисов оставка на министър Тодор Танев.

Кънев заяви, че оставката е очаквана от много време и затова и са поставили въпроса пред колегите от Реформаторския блок, съобщава БНР.

Но не новина за смяна на министър, а коментар на доклада на Европейската комисия и на настояването за външен независим мониторинг на прокуратурата, е очаквал Радан Кънев днес от премиера.

Според Кънев ГЕРБ излъчва тежка нестабилност.

Той намеква за възможни предстоящи избори, заради което може да се наложи и много по-бързо да се развие реализацията на новия десен проект, за който бе обявено на годишната конференция на тъмносините.

Лидерът на ДСБ заяви, че се работи сериозно на организационно ниво в страната, както и на централно ниво. „Моят настоятелен призив към структурите на ДСБ е да бъдат готови за избори много скоро. И темпото ни на подготовка също трябва да бъде съобразено със стабилността на управлението”, заяви Кънев.

Той повтори тезата си, че при едно забъркано с ДПС и АБВ управление, единствената алтернатива ще дойде от дясно.
„Защото липсата на алтернатива и пълният разпад вляво мисля, че са повече от видими”, допълни той.

Иначе по въпроса за готвен сценарий за сваляне на правителството Борисов 2, Кънев заяви, че за това нещо се чува само от ГЕРБ.
„Ако става сума за сваляне, това е поредният път за самосваляне в героична поза, който не ми се коментира, защото аз гледам на политиката като на сериозна отговорност, а не подобни постановки”, заяви Радан Кънев.