ГЕРБ атакуваха лидера на РЗС Яне Янев с поредния бивш негов съпартиец, който извади сензационни компромати срещу консерватора.

На брифинг в парламента с лицето си пред медиите застана бившият областен координатор на РЗС в Силистра Здравко Георгиев, който заяви, че се обърнал към управляващите от ГЕРБ, за да разкрие нарушенията при събирането на подписка на РЗС за промяна в Конституцията.

РЗС разобличиха фалшификатора Георгиев
                                   Още...

Георгиев разказа, че от РЗС му дали 17 500 имена и лични данни, които трябвало да бъдат фалшифицирани в подписката на консерваторите. Данните били предоставени на Георгиев от Георги Стоянов и Цветан Темелков, които работили в централата на РЗС.

Самият Здравко Георгиев поясни, че успял да фалшифицира 9 000 лични данни, а фалшификацията се наложила, тъй като подписката, която стартира на 6 септември 2010 година, не вървяла добре.

На 20 септември Янев събрал областните координатори, за да се отчетат пред него какво е свършено по събирането на подписите. Лидерът не останал особено доволен и затова посъветвал поддръжниците си да работят по-усилено.

След месец на Здравко Георгиев бил предоставен списък за фалшифициране. По думите на Георгиев той се усетил, че става нещо нередно. В процеса на събиране на подписи Яне Янев го извикал и го попитал какво става с представените му лични данни. Георгиев излъгал, че ги е унищожил, което ядосало Янев, който го заплашил, че ако наистина ги е унищожил, с него и семейството му щяло да се случи нещо.

Здравко Георгиев е категоричен, че лидерът на РЗС няколко пъти го е заплашвал.

Той е убеден, че поне 200 000 подписа в подписката на РЗС са фалшифицирани.

Не ме е страх вече от лидера Яне Янев. С тези думи Георгиев отговори на въпрос защо сега изнася тази информация. Той посочи, че вече е дал всички необходими документи на прокуратурата и допълни, че е действал под натиск.

На въпрос на news.bg защо всички разочаровани от Яне Янев моментално се вливат в управляващата партия ГЕРБ, Валентин Николов обясни, че и РЗС, и ГЕРБ изповядват сходни дясноцентристки ценности. Според него съвсем нормално е да се търси подкрепа от управляващата партия, след като неин член е председателят на НС, както и министърът на вътрешните работи.

Логично е тези хора да се обърнат към управляващата партия, тъй като тя им дава сигурност. Това е магията, подчерта Николов.