ГЕРБ обяви събора на БСП на Бузлуджа за "тържество на бесовете". В централата на партията Антон Тодоров, Александър Иванов и Тома Биков разкритикуваха представения документ "Визия за България" от социалистите и изказванията, прозвучали на днешния събор на столетницата.

Антон Тодоров заяви, че това, което БСП предлага, е див популизъм, който вече не би могъл да хване дикиш никъде. "Това, което БСП представя във "Визия за България", представлява нескопосан опит на социалистическия доктор Франкенщайн да създаде чудовище, което отново да яхне публичните финанси и което отново да съсипе живота на няколко поколения българи", подчерта Тодоров.

"Безсрамие е партията, нанесла изключителни поражения през цялото своето съществуване, да претендира и дори да помисля за властта", разкритикува Тодоров.

Той продължи с укора, че седянките на БСП струват скъпо.

Нинова на Бузлуджа: Тази шайка пороби народа си

Нинова на Бузлуджа: Тази шайка пороби народа си

БСП спасява България с предсрочни избори и ляво управление

"БСП води активен задгробен живот. Нейната претенция да се добере до властта трябва да бъде смятана за заплаха номер едно за българите", коментира Тодоров.

"За пръв път в цялата ни най-нова история страната ни има експорт от 52 млрд. лв. Няма да чуете това от нито един от БСП, няма да чуете това в нито един от фейк сайтовете", посочи Тодоров.

Износът е основно машини и оборудване, което по думите му било доказателство, че индустрията се развивала с темпове и мащаби, каквито не е имало

Антон Тодоров представи два документа тип "докладна записка" от тогавашната БКП. Така въпросният нов план във "Визия за България" за района Странджа-Сакар вече се оказва правен в началото на 1980-те години, струвал е стотици милиони левове. В документа се визира липсата на хляб, безалкохолни напитки, бира, няма лекари, няма кино, няма месо и месни продукти.

Другият документ касае още едно от наследствата на БКП - фактът, че 40% от постъпващите на работа на възраст до 29 г. са без основно и средно образование.

Борисов за БСП: Нека се забавляваме с тях - колела карат, коне яздят, стават модерни

Борисов за БСП: Нека се забавляваме с тях - колела карат, коне яздят, стават модерни

"Три пъти им поднесох властта"

Алексъндър Иванов определи въпросната "Визия за България" като сборник с есета от слаби автори. По думите му, въпросната програма не съдържа нито една скала, нито една таблица, нито една графика.

"Без икономическа обосновка искат да се заиграят с управлението", коментира икономиистът. По думите му, изпълнението на тази тяхна визия би се изпълнила, ако превърнат едно евро в три хиляди евро, посочи Иванов, напомняйки за времето, когато един долар по времето на БСП струваше 3 000 лв.

Тома Биков коментира, че днес сме станали свидетели на една много тежка тирада от нападки, обиди, призиви за, ако щете, и политическо насилие, сваляне на управлението. По думите му, подобно говорене разделя българското общество и прави националното единство невъзможно. "Не знам дали си дават сметка за това тези оратори днес", посочи Биков.

По думите му, това е симптом за загуба на политическа идентичност и за криза на идентичността на БСП.

БСП е в период, в който се опитва да смени политическия си пол - от социалисти да станат консерватори, посочи Биков.

Според него това именно водело до хормонални сътресения в тази политическа общност, които водят до подобни изблици и групова терапия на една поляна.

Той изтъкна, че това била единствената обществена група, която празнува, кълнейки и хулейки друга група хора. "Това е опасно за българското общество. Не за ГЕРБ", посочи още Биков.

Антон Тодоров се обърна към лидера на левицата с думите: "Г-жо Нинова, няма да има червена вълна, ще има студени и топли вълни, което е ясен знак за политическия климатериум, в който влиза БСП."